Kicsi lány

Remek elfoglaltság, és esetleg még jó blogger isl ehetek:) Aki akar az még emailt is írhat nekem erre az email címre: kezdet1@gmail.com

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Irány a Balaton!

Idézetek

Érvelő beszédem

2011.05.04. 17:42 Little Girl:)

Tradicionális vagy Olimpiai íjászat?

 
Melyiket válasszam gyermekem számára?
 
A szülők, gyermeküket kisebb korban arra ösztönzik, hogy sportoljanak valamint, ami a testet is megmozgatja és még jól is érzi magát. Azonban sokan olyan sportot választanak gyerkőceiknek, amit ők is sportolnak vagy sportoltak.
A tradicionális íjászat is hasonló tevékenység, inkább baráti vagy családi elfoglaltság.
Apa kimegy a családjával az erdőbe és házilag összerakott íjjal lövöldöznek. Ez hobbinak megfelelő tevékenység, de ha valaki komolyan akar sportolni és sikereket elérni – akár még az olimpiára is eljutni – azoknak inkább az olimpiai íjászatot ajánlanám. Az utóbbi tevékenységet egy megfelelő erre szakosodott egyesületben, tudja megtanulni, amennyiben komolyabb a siker iránti igénye.
abban az egyesületben ahol én edzem ott erre megfelelő helyszín és kiváló szaktudású emberek vannak, és mindenki segíti egymást, ahogy tudja. Sokkal összetettebb a technikája. Míg a tradicionális íjászat magától is megtanulhatja az ember.
Csak fegyelemmel és kitartással lehet sikereket elérni, de ha nálunk valamelyiket elfelejtjük akkor drága mesteredzőmtől kapunk letolást vagy éppen bátorítást.
„Lőállásban nem dumálunk!” valamint
„Nem mondom, hogy rossz eredmény, de Te többre is képes vagy.”
 
Az olimpiai íj / reflex íj, csigás íj felszelésben teljesen eltér a tradicionális íjaktól mert azokon az íj fajtákon ami az olimpián megengedett és használható, azokon irányzék, stabilizátor és kattintó található. Ezáltal hatékonyabb és pontosabb lesz a lövés. A tradicionális íjakon mindez nem található meg, ezért magadra vagy utalva.
Kicsit hanyag tartással rendelkező fiataloknak is inkább az olimpiai íjászatot ajánlanám, mert a technikája jobban használatba veszi a hát segítségét. A tradicionálisba azonban szinte nincs is szükség a hát segítségére.
 
Szóval, olimpiai íjászatra fel!
 
 
Tanári kritika: Nem kapunk még ízelítőt sem az ellenoldal érveiből és azok cáfolatáról. Pedig a hallgató sem "hülye", szeretne maga mérlegelni és dönteni , persze a te segítségeddel.  M.CS.

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdet1.blog.hu/api/trackback/id/tr922877608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása