Kicsi lány

Remek elfoglaltság, és esetleg még jó blogger isl ehetek:) Aki akar az még emailt is írhat nekem erre az email címre: kezdet1@gmail.com

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Irány a Balaton!

Idézetek

Moliere: Dandin György

2009.10.31. 17:41 Little Girl:)

Remélem most a cím alapján sokan kezdenek el olvasni aki az osztály társam mert ezt színház törire kell keddre. Én ma neki álltam azt el is olvastam, mert így kell ezt csinálni. Na felvázolom nagyából miről is szól:

Van egy férj Dandin György és annak van egy felesége Angyalka. Angyalkának van egy apja és egy anyja Lükeházy és Lükeházyné. Meg van egy udvarlója Klitander. Úgy kezdődik hogy egy parasztot küldet Klitander Anygalkához hogy elmondja neki beleszerettett. Amikor távozik a lakásból akkor össze találkozik Dandinnal de a paraszt mit sem sejt mindent kifecseg ennek a "járókelőnek". Dandinnak se kell több elmegy Angyalka szüleihez és mindent amit hallott elpanaszol nekik. A szülők nem akarják elhinni ezért elmennek angyalkához hogy kiderítsék mi történt de össze találkoznak Klitanderrel de ő persze mindent letagad. Második esetben is a szülőket riassza Dandin, hogy látta bemenni a házba az udvarlót és biztos megcsalja őt a felesége, de oda érnek a szülők és azt játsza Angyalka hogy most külde el éppen a férfit illetlen szavakkal illeti, a szülők persze büszkék lányukra. Harmadik esetben meg az éjszaka közepén találkoznak kint az erdőbe de kizárja őt Dandin és öngyilkosságot tettett ezért megnézte Dandin de végül őt zárták ki a házból. E közben már Dandin legénye útón volt a szülőkért. Persze úgy állítják be hogy Dandin nem volt otthon éjszaka mert kocsmázni volt persze ez hazugság volt, de a szülők elhitték és bocsánatra kényszeritették már nem egyszer más hibájából. A vége szinte az hogy megbánja azt a napot amikor elvette feleségül Angyalkát mert az apja Angyalkának azt parancsolta hogy bocsásson meg neki és továbbra is házasok legyenek. Mert a házasságbontás nagy botránnyal járna.

Ennnnnnyi remélem sokat segítettem azoknak akik nem fogják elolvasni a regényt.

Csók

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdet1.blog.hu/api/trackback/id/tr831490606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása